Bemutatkozás

 

Az „út a Lehetőségekhez” Alapítvány egyik fő célkitűzése, hogy közelebb hozza egymáshoz a fogyatékkal élő és az ép embereket a hétköznapokban. A fogyatékossági csoportok közül – az alapítvány vezetőségének és munkatársainak személyes érintettsége miatt – elsősorban a hallás- és a látássérültekre koncentrálunk. A szemléletformálás számunkra nem csupán egy érdekes és hasznos lehetőség, hanem a mindennapok természetes velejárója. Számunkra nem az a kérdés, hogy mit csinálnak eltérően a hallás, látássérültek valamint az ép hallásúak és látásúak, hanem arra helyezzük a hangsúlyt, hogy mi a közös, mi az, ami összeköt minket.

Célunk minél több olyan eseményen való megjelenés vagy olyan programok megszervezése(sport,-színházi esemény) ahol lehetőség nyílik arra, hogy mindkét fél szabad akaratából közeledjen a másik felé.
Arra törekszünk, hogy a projekt során szerzett tapasztalatok hasznosíthatók legyenek a mindennapokban.
Szeretnénk elérni, hogy a megvalósuló programok annyira felkeltsék a résztvevők érdeklődését, hogy további eseményeken is szívesen részt vegyenek, illetve elfogadóbbá és nyitottabbá váljanak fogyatékkal élő embertársaik felé.

Hátrányos helyzetű személyek támogatása olyan eszközökkel,programokkal, melynek célja a  tartós pozitív életminőség fenntartása.

Kurátor

Az alapító – mivel kompetensnek talált az alapítvány tevékenységét és célját tekintve –kurátorként engem bízott meg annak képviseletével, irányításával és működtetésével.

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán végzett jeltolmácsként, igen széleskörű tapasztalatot szereztem és számtalan élményt gyűjtöttem az elmúlt 12 év során.