Hírek

Új ECDL tananyagokat és egy Mac

tréninganyagot készített az INFOALAP

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány célja a vak és gyengénlátó emberek számítógép-használatának támogatása, ezen belül is rendkívül fontos feladatunknak tartjuk az informatikai képzések megtartását és oktatóanyagok elkészítését. Örömmel jelentjük be, hogy az alapítvány gondozásában négy új Windows és MS Office 2016-os ECDL tananyag és egy Mac OSX rendszerre tervezett tréninganyag készült el és vált elérhetővé a mai napon.

A számítógépes alapismeretek modul a legfontosabb info-kommunikációs és számítástechnikai fogalmak leírását, illetve a Windows 10 operációs rendszer bemutatását, konfigurálását és kezelését mutatja be.

A Microsoft Office 2016 irodai programcsomag legismertebb és leggyakrabban használt alkalmazásait mutatjuk be három ECDL modul tananyagában: a szövegszerkesztés modulban a Word, a táblázatkezelésben az Excel, az Online alapismeretekben pedig az Outlook levelező program részletes leírása szerepel.

Az oktatóanyagok a legfrissebb ECDL Syllabus alapján kerültek kidolgozásra és alkalmasak az ECDL modul vizsgára való felkészülésre. Az oktatóanyagokban a programok bemutatása, beállításainak elvégzése és a feladatok megoldása billentyűzet és képernyőolvasó szoftver felhasználásával történik.

Mivel Magyarországon a látássérült emberek közül is egyre többen használják az Apple cég Mac operációs rendszerrel ellátott számítógépeit, igény mutatkozott egy olyan oktató anyagra, mely kifejezetten a kezdő felhasználókat célozza meg. Az alapítvány által kidolgozott tréninganyagot bátran tanulmányozhatják mindazok, akik a Mac operációs rendszer elsajátítását fontolgatják. Az anyag a billentyűzet és a VoiceOver képernyőolvasó szoftver használata mellett mutatja be a kezdeti lépéseket és a leggyakrabban használt alkalmazások, szolgáltatások kezelését.

Őszintén reméljük, hogy a kiadott tananyagok segítséget fognak nyújtani a mindennapi élethez, a tanuláshoz és a munkához. Az oktatóanyagok akadálymentes pdf és hangoskönyv (mp3) változatai letölthetők az alapítvány weboldaláról: http://infoalap.hu/letoltesek/tananyagok/

A tananyagok és a tréninganyag kiadását a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

FSZK logóEMMI logó