Táborok

Az „Út a Lehetőségekhez” Alapítvány céljai között szerepel ,hogy segítse fogyatékkal élő és  halmozottan sérült személyek gondozóinak  (hozzátartozók) mentális és  testi épségének fenntartását.

Programunk Dunakeszin élő súlyosan, halmozottan sérült személyek gondozóit ( hozzátartozók) kívánja támogatni. A egyik 24 órát igénylő legnehezebb munkát végzik, alacsony összegű anyagi támogatás mellet. Ez az összeg a gondozott teljes ellátására is kevés, nem hogy a gondozó saját mentális, testi egészségét fenntartó programokra. Sok esetben a házból, kertből nem tudnak kimozdulni vagy saját Magukra időt szakítani, munkát vállalni, emberekkel találkozni,ami hosszú távon mindkét fél számára életminőségük romlásához vezet.

A Dunakeszin élő Gondozók(hozzátartozók) számára havi egy alkalommal 1 napos szabadidős tevékenységeken keresztül biztosítjuk a kikapcsolódás lehetőségét. A találkozókon keresztül  közös esetük  megbeszélésére , valamint kapcsolatok kialakítására , fenntartására törekszünk, ezzel elkerülve az elszigetelődést.

A fentiek megvalósulásához elengedhetetlen a súlyos vagy halmozottan sérült személyek gondozása a gondozók kikapcsolódásának idejére.

Ehhez kívánunk biztosítani közös táborokat a gondozottaknak vagy személyes felügyeletet a rekráció alatt,szakápolók vagy önkéntesek bevonásával.